3 ting, du skal vide, før du får brystimplantater

Hvis du overvejer at få brystimplantater, er der nogle få ting, du skal vide først. Brystimplantater kan være fremstillet af silikone eller saltvand, og de findes i mange forskellige størrelser og former. Brystforstørrelse er et kirurgisk indgreb, som i gennemsnit tager ca. en time at gennemføre. Du skal følge din læges anvisninger om, hvad du skal gøre før og efter indgrebet for at opnå de bedste resultater. Brystimplantater giver kvinder mere kavalergang, glattere linjer under tøj, øget selvtillid, højere selvværd, forbedret livskvalitet, bedre kropsholdning osv.

Hvad brystimplantater er lavet af

Brystimplantater kan være fremstillet af silikone eller saltvand. Implantatet placeres i en lomme under brystvævet eller musklen.

Brystimplantater består enten af silikonegel eller saltvand (sterilt saltvand). Silikoneimplantater har eksisteret siden begyndelsen af 1960’erne, mens saltvandsimplantater først blev anvendt i USA i 1988. Saltvandsimplantater fyldes med sterilt saltvand, efter at de er blevet indsat i brysterne. Hvis der opstår en bristning, absorberer kroppen saltvandet, og implantatet vil tømme sig for luft. Silikoneimplantater er præ-fyldt med silikonegel og kan ikke lække, hvis de brister.

De forskellige typer af brystimplantater

Der findes mange forskellige typer af brystimplantater. Ved brystforstørrelse opereres der normalt med en af tre typer: runde, tåreformede eller konturerede.

Der findes tre hovedtyper af brystimplantater: runde, tåre-dråbe- og konturimplantater. Runde implantater giver kvinder et fyldigere udseende og er de mest populære. Tåre-drop-implantater har en mere naturlig form og anvendes ofte ved rekonstruktionsoperationer efter mastektomi. Konturimplantater er formet som et naturligt bryst og giver de mest realistiske resultater. De kan være vanskeligere at placere end andre implantatformer og kan kræve særligt udstyr.

Hvor længe brystimplantater holder

Brystimplantater holder længe, hvis de bliver passet ordentligt, men det er forskelligt fra person til person.

Det er svært at sige, hvor længe brystimplantater vil holde, fordi alle er forskellige og passer godt på deres krop på forskellige måder. Brystimplantater kan være permanente eller midlertidige, afhængigt af hvilken type du får. Brystforstørrelse med silikonegelfyldte implantater anses for at være “permanente”, mens saltvandsfyldte implantater generelt skal udskiftes hvert femte år eller deromkring, når saltvandet siver ud gennem små huller i implantatskallen. FDA anbefaler, at alle kvinder får foretaget en MRT (magnetisk resonansbilleddannelse) efter at have fået saltvandsfyldte brystimplantater omkring seks måneder efter operationen og igen efter to år udelukkende til screeningsformål; dette er ikke fordi silikoneimplantaterne er farlige. Brystforstørrelse er et sikkert indgreb, som kan udføres på kvinder i alle aldre, selv teenagere og unge voksne.